Encore märket

Mattias Sahlin är surfar- och snowboardkillen som blev kläddesigner. Idag finns Encore i tolv länder över världen, från Japan och Hong Kong i ena änden av spannet till Norden i den andra. Det senaste tillskottet bland exportländer är Thailand.

Sedan vi senast skrev om Mattias Sahlin och hans Encore har han flyttat företagsbasen från Sveriges västkust till östkusten, närmare bestämt Stockholm. Mattias är på hemmaplan igen – det är faktiskt från Stockholm han kommer. Anledningen till flytten är att han helt enkelt upptäckte att det blåste och regnade för mycket i Göteborg och att Avenyn är Sveriges mest överskattade gata… Dessutom dök plötsligt både lokal i Gamla Stan och lägenhet i Hornstull upp och saken var biff.

För den som redan är bekant med Encores koncept så bör det noteras att märket också förändrats en aning. Hösten är retro; lite dovare färger, bredspårig manchester och ”gubbtyger” i skjortorna. I zoovillages sortiment finns också en snygg zip-jacka i plysch som kanske för tankarna till farfars vardagsoutfit!

– Encore har gått från skate-inspirerat till mer dressat. Fortfarande finns dock en rejäl skopa ironi. Sammantaget kan man väl säga att Encore är ”clean n´ funky”, berättar Mattias.

Han har också valt att ge sig på stickat. Bland annat finns en cardigan i retrostil med instickade stjärnor i sortimentet. Denna modell ser vi med spänning fram emot – beräknas anlända inom kort!

Förra året utökades Encores garderob också med t-shirtmodeller. Detta fortsätter även nu till hösten. Samma typ av motiv pryder brösten.

Att just kortärmade skjortor och t-shirtar är favoriter i hans produktion kanske härrör från hans långa vistelser utomlands. I flera år kuskade han världen runt, på jakt efter sommar och surfing respektive på vinter och snowboardåkning. Efter att ha tillbringat tid i bland annat Australien, Indonesien, Åre och Puerto Rico kom han på att det var dags att göra något konstruktivt:

– Kläder verkade roligt så det blev det. Jag tänkte att man säkert kunde fortsätta resa om man höll på med det. Så har det tyvärr inte blivit.

Det har gått för bra helt enkelt. Fast fram och tillbaka till tygmässorna i Frankrike åker han i alla fall. Det är nämligen där han hittar sin inspiration till stor del.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *